top of page

Serge De Backer & Pierre Gérard, Patsy D’alcantara, Paul Van Nyverseel

 

Deze enorme muurschildering stelt een aantal huizen van de Brusselse Grote Markt voor. Ze zijn echter vervormd omdat ze een weerspiegeling zijn in de glasgevel van de WTC-toren. 

 

In een eerste faze van het uitvoering diende de rasterstructuur in de tekening als technisch-structurerend middel om een kleine tekening over te brengen op een grote muur. Tijdens het schilderwerk kwamen eerst de vakken onderaan aan de beurt. Vervolgens werden de vakken daarboven afgelijnd en uitgewerkt. Geregeld kwamen de schilders van hun stelling om het resultaat vanop afstand te beoordelen. Bij de afwerking werden de hulplijnen echter niet overschilderd. Ze kwamen immers overeen met het ritme van de raamkozijnen de de WTC-toren.

 

Serge De Backer (1954-2016)

Ook Serge De Backer was student aan ‘Le 75’. Hij was misschien wel de meest getalenteerde van de groep en was zijn leven lang schilder. Hij was lid van ‘Les Artistes de la Galerie’ in Schaarbeek. Van alle kunstenaars die betrokken waren bij het muurschilderingsproject was hij de enige die er op zijn website nog melding van maakte.

Web: www.artabus.com

8. De Grote Markt

00:00 / 01:54

1978 - 1991  

bottom of page