top of page

Eric Carpreau 

 

Een achttal bouwvakkers op een effen witte en roze achtergrond. Sommigen met houweel op de schouder; anderen met een docu-mentenmap onder de arm. Het concept speelt op kleurentegenstellingen, waarbij elk element in de tekening zoals broek, vest, riem, handen, baard, hoofd of helm, een heldere contrasterende kleur krijgt, van geel, groen en blauw tot paars of rood. De afgebeelde bouwvakkers en ploegleiders zijn met elkaar aan het overleggen. 

De muurschildering werd uitgevoerd in olieverf. Dat bezorgde het een grotere helderheid dan de meeste andere. Grappig detail: enkele betonnen afsluitpaaltjes naast de muur deelden mee in de kleurenrijkdom. 

Eric Carpreau 

Ook hij studeerde aan de Ecole Supérieure ‘Le 75’. De school organiseerde een project rond de muurschilderingen en hij mocht zijn voorstel uitvoeren. Met een tekening met bouwvakkers wilde hij een inhoudelijk verband leggen met de sloop van de Noordwijk. Later werkte Erik Carpreau in de radio- en TV-sector. Vandaag is hij werkzaam bij het televisiekanaal ‘Notélé’ in Doornik. 

6. Bouwvakkers

00:00 / 01:32

1978 - 1987  

bottom of page