top of page

Pierre Gérard & Paul Van Nyverseel, Serge De Backer, Patsy D’alcantara 

 

Dit is de allereerste muurschildering, gerealiseerd op de zijmuur van de winkel van Sirtaine. De inhoud verwees naar de handels-activiteiten. Rechts staat de firmanaam in steenrode letters. Het linkerdeel stelt een wirwar van elektriciteitsdraden, stekkers en bloemen voor. 

Paul Van Nyverseel voegde er nog een grapje aan toe: onderaan bengelt de staart van de Marsupilami uit de strips van Franquin. Pierre zou later zeggen dat hij bij deze muurschildering nog te veel vertrok van een leeg vlak met daarop een tekening. Bij volgende muurschilderingen benutte hij de hele muuroppervlakte als kleurengebied. 

Pierre Gérard 

Indertijd studeerde Pierre net af als tekenaar aan de Ecole Supérieure ‘Le 75’. Hij werd van 1977 tot 1979 bij Sirtaine halftijds aangeworven. Pierre Gérard lag aan de basis van het hele muurschilderingsverhaal en groeide uit tot een centrale figuur. Hij ontwierp er vier muurschilderingen en werkte mee aan vier andere. 

Na zijn muurschilderingsperiode maakte hij beeldhouwwerken, olieschilderijen, pastels en foto’s. Vandaag is hij professioneel actief in de grafische communicatie en beschouwt zichzelf eerder als illustrator. 

5. Elektrische bloemen 

00:00 / 01:35

1977 - 1991  

bottom of page