top of page

Pierre Gérard, met Paul Van Nyverseel, Serge De Backer & Patsy d'Alcantara

 

Op een eerste ontwerp van deze muurschildering stond Sint-Michael, de patroonheilige van Brussel, die de draak overwon, met op de achtergrond de Beurs, het Stadhuis en het Atomium. Omwille van de vele frustraties over het stedenbouwkundige beleid van de stad en over de weigering om het muurschilderingsproject financieel te steunen, wisselde de kunstenaar de machtsverhouding in de definitieve tekening. Sint-Michiel (de stad) wordt vertrappeld door de draak (het immobiliënmonster).

14. Crocodile book 

00:00 / 02:02

1979 - 1991  

Onderaan de tekening voegde Pierre Gérard er de volgende 

Engelstalige tekst aan toe:

'Geschiedenis van het Brusselse krokodillenboek.

... en de dappere krokodil verpletterde de verschrikkelijke 

Sint-Michiel.  Duizend jaar later vierde de burgemeester van Brussel,

samen met de krokodil het millennium van de stad op de Grote Markt.

Mensen, inwoners van Brussel, waren niet toegelaten.’

 

Pierre Gérard

Indertijd studeerde Pierre net af als tekenaar aan de Ecole Supérieure ‘Le 75’. Hij werd van 1977 tot 1979 bij Sirtaine halftijds aangeworven. Pierre Gérard lag aan de basis van het hele muurschilderingsverhaal en groeide uit tot een centrale figuur. Hij ontwierp er vier muurschilderingen en werkte mee aan vier andere.

Na zijn muurschilderingsperiode maakte hij beeldhouwwerken, olieschilderijen, pastels en foto’s. Vandaag is hij professioneel actief in de grafische communicatie en beschouwt zichzelf eerder als illustrator.

bottom of page