top of page

Véronique Thomas & Peter Schuppisser

Véronique schilderde het interieur; Peter verzorgde het raamzicht met fantasiebeeld. 

De muren zijn felle geel/rood/oranje. Aan tafels zitten klanten. De jongeren drinken wat of roken; de ouderen eten een Crema Catalana. Een caféganger is ingedut met de krant Le Matin op de schoot. De poes kijkt toe. De dienster brengt drankjes en een boterham. Links hangt een prijslijst: 15 fr voor een pint. Dus, een volkscafé. Het raam rechts - of is het een schilderij aan de muur? - toont een perspectief op het Brusselse standbeeld van Godfried van Bouillon, maar in een bosomgeving die weerspiegelt in kantoorgevels.

 

Véronique Thomas en Peter Schuppisser

Na haar afstuderen aan ‘Le 75’ zorgde Véronique voor de technische voorbereiding van alle muren. Nadien realiseerde ze deze muurschildering. Ze herinnert zich dat Serge De Backer bij het schilderwerk aan ‘De Grote Markt’ een transistorradiootje bij had. Plots klonk een liedje van Jacques Brel, met de mededeling dat hij gestorven was. ‘Later engageerde Véronique Thomas zich in een bijscholingsatelier in Vorst.

Peter werkte in 1976 samen met Roger Somville aan het fresco in het Brusselse metrostation Hankar. In 1987 was hij ook lid van de groep ‘Collectif d’art public’.

13. Het café in de stad  

00:00 / 02:01

1979 - 1991  

bottom of page